SCRISOAREA UNOR TINERI CATRE MINISTERUL EDUCATIEI SI SPORTULUI SI CATRE UPG PLOIESTI


Numele meu este ing. Drăgan Valentin, sunt absolvent al masteratului si facultatii de Silvicultura din Brasov, locuiesc in Ploiesti.

De mic copil joc fotbal pe terenurile UPG Ploiesti (Universitatea de Petrol si Gaze) fara sa fi auzit de vreun incident, dar de ceva vreme nu mai suntem lasati sa jucam acolo.

La televizor se spune ca tineretul nu face sport, ca e procentajul de obezitate mare, dar nu suntem lasati pe niciun teren sa jucam. Avem 4 institutii de invatamant in acest cartier si suntem alungati ca ultimii caini de fiecare data. Avem 2 licee, 1 scoala generala si aceasta facultate.

De curand, in curtea facultatii UPG exista un proiect: “Saptamana inimii “. Scria pe panouri ca mor 250.000 de persoane anual din lipsa miscarii, erau terenurile goale la UPG, noi am venit la fotbal si ne-au dat afara. I-am zis politistului sa citeasca panourile, dar posibil sa nu fi stiut sa citeasca.

Sunt 3 terenuri de fotbal, au loc si studentii, avem loc si noi cei din cartier, nu ies foarte multi studenti la fotbal zilnic. Nu sunt si nu au fost niciodata incidente intre noi, jucam impreuna. De exemplu astazi 16.11.2013, am fost 25 de persoane din imprejurimi si am fost dati afara ca ultimii oameni de catre miliţian. Cu ce incurcam acel teren noi? Geamuri nu ai cum sparge, nu incurcam pe nimeni. Au garduri de plasa de jur imprejur, caminele sunt departe.

Stiu ca este institutie publica si ca fiecare poate avea legea lui, dar NOI TINERII din aceasta zona unde ar trebui sa jucam fotbal? As vrea sa stiu daca este la nivel national initiat acest proiect, de a nu lasa tineretul sa faca miscare in campusuri, sau este doar politica tuturor paznicilor si a miliţiei campusului.

Am scris un mail si politiei campusului UPG, domnului Decan Prof. univ. dr. ing. Iulian Nistor, Ministerului Educatiei si Sportului, dar cu siguranta nu vor raspunde. As vrea un punct de vedere din partea dumneavoastra, sa aflu si eu unde joaca fotbal ceilalti tineri din acest oras.

Va multumesc,

Cu stima ing.Drăgan Valentin

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s