CSU Asesoft Ploiesti la a-2-a victorie in EuroCup.


 

Igokea Aleksandrovac – CSU Asesoft 77-84 (34-45)

Igokea: Gordic, Bakic, Stemberger, Nikolic, Jorovic
CSU Asesoft: Adamovic, Mohammed, Marshall, Zekovic, Tica

Din „Cenuşăreasa” grupei E, în momentul tragerii la sorţi, într-o posibilă revelaţie a competiţiei. De la vis şi speranţă, la realitate şi planuri de viitor. În aceste feluri poate fi definit traseul parcurs de campionii României, până acum, în EuroCup, cele două victorii obţinute „deblocând” deja destule piese din puzzle-ul primit pentru accederea în Top 32.

CSU Asesoft a reușit să o dea jos pe Igokea din trenul grupei E și continuă cursa pentru ocuparea unei poziții care să-i permită calificarea în faza a doua a grupelor. După trei etape, elevii lui Arnautovic împart locul 2 cu Khimki Moscova și Hapoel Ierusalim, protagonistele unui meci spectaculos în Israel, încheiat cu victoria în prelungiri a rușilor.

Sub semnul echilibrului 

Sosit în curtea ploieștenilor de doar câteva zile, americanul Rawle Marshall și-a făcut loc în garnitura de start, inaugurând tabela din acțiune. Primele zece minute au propus un joc de uzură, în care nicio echipă nu a dorit să-și asume riscuri inutile. Cu doi „coloși” sub panouri – Nikolic și Jorovic -, Igokea a încercat să aducă un plus de agresivitate la interior, mizând, totodată, pe „mâna bună” a lui Gordic, din spatele semicercului. Nici prahovenii nu s-au lăsat mai prejos și, grație unui Zekovic extrem de inspirat atât în „vopsea”, cât și de la distanță, dar și a unui Lee care a știut să dea în permanență din coate, au rămas în coasta adversarului: 22-18, la finalul primului sfert.

Prospețime de pe bancă 

Sesizând jocul destul de static al gazdelor, Arnautovic a încercat să confere un alt ritm fazei ofensive, prin introducerea lui Dunn. Americanul s-a achitat bine de sarcini, și-a scos deseori adversarul din joc, și, chiar dacă a fost discret la finalizare, a coordonat un parțial incredibil de 18-5. Burlacu, venit și el de pe bancă, s-a dezmorțit prin două coșuri din acțiune, contribuind din plin la distanțarea „alb-albaștrilor”: 34-51, în minutul 22.

Au trăit periculos 

Lovită din toate direcțiile, Igokea nu a renunțat la luptă. „Soldații” lui Bajic au strâns rândurile și, pe fondul relaxării instalate mult prea devreme în tabăra campioanei, au trecut la timonă. Gordic, Bunic și Jorovic au refăcut aproape întreg ecartul de 17 puncte, iar Arnautovic nu a mai rezistat presiunii tot mai accentuate a bosniacilor, cerând timp de odihnă. La reluare, Zekovic a „plantat” o nouă triplă, pentru 68-72, stopând procesul de „metamorfozare” din jocul lui Igokea, și, printr-o denfesivă mai atentă, ploieștenii au gestionat ultimele două minute.
S-a încheiat 84-77 în favoarea lui CSU Asesoft, care, după victoria din urmă cu două săptămâni de la Moscova, a înfipt steagul „alb-albastru” și pe tărâm bosniac și promite să nu meargă în „pelerinaj”, etapa viitoare, în „Țara Sfântă”.

 

http://www.csuasesoft.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s