Petrolul-CFR Cluj 3-2 …”Invicibila armada”


Într-o perioadă în care unii şi alţii caută să obţină punctele în culise, Petrolul şi CFRCluj au demonstrat că, totuşi, fotbalul se joacă pe teren. Pe o vreme câinoasă, cele două echipe le-au oferit un adevărat spectacol admirabililor suporteri aflaţi în tribunele arenei „Ilie Oană”, petroliştii ieşind învingători după un joc disputat la intensitate maximă.

„Lupii” au luat un start exploziv, trimiţându-şi adversarii la podea cu două goluri marcate în nici un sfert de oră. DORE (10) a deschis scorul cu un şut de la 13-14 metri, lateral stânga, expediat către colţul lung, iar TEIXEIRA (13) a majorat diferenţa, după ce, aflându-se la capătul unei acţiuni iniţiată de Dore şi continuată de Albin, l-a „culcat” pe Felgueiras, trimiţând în poarta goală. Doar că, o minge pierdută uşor de petrolişti în preajma propriei suprafeţe de pedeapsă i-a oferit şansa lui Djokovic (25) să-şi readucă echipa în joc, cu un şut de la 20 de metri, tot el restabilind egalitatea cu şapte minute înainte de pauză, atunci când a reluat, din faţa porţii, după o centrare a lui Maah. La cabine s-a intrat, astfel, de pe poziţii de egalitate, nu înainte, însă, ca Hoban (41) să trimită un „trasor”, de la 30 de metri, în bara din dreapta lui Felguieras, iar Dore (45) să reia, din apropiere, paralel cu linia porţii.

Clujenii au rămas periculoşi şi după reluare, iar Pecanha (58) a intervenit salvator în faţa lui Batin, după care Teixera a avut, în decurs de doar câteva zeci de secunde, duelul său cu Felgueiras, portarul oaspeţilor reuşind, în două rânduri, să evite golul trei. N-a mai avut ce face, însă, în minutul 67, atunci când PRISO, aruncat inspirat în luptă de către Contra, i-a readus pe ploieşteni în avantaj, cu un şut din colţul careului mic.

A fost şi golul care a decis destinaţia celor trei puncte, pentru că, într-un final de luptă, Petrolul a ştiut să-şi gestioneze avantajul, bifând cel de-al cincilea succes din acest campionat şi al 27-lea de când, în urmă cu aproape un an, la Mediaş, pierdea pentru ultima dată în Liga I. Adică tot acolo unde, duminică, de la ora 19.30, „galben-albaştrii” vor merge pentru partida din etapa viitoare.

Declaraţie Cosmin Contra

„Am obţinut o victorie foarte importantă. Ţin să-mi felicit, în primul rând, jucătorii, pentru că pe un teren greu, îmbibat cu apă, nu puteam să ne facem jocul nostru obişnuit, iar adversarii erau în avantaj, având în componenţă fotbalişti foarte puternici atât fizic, cât şi tehnic. Am început foarte bine partida, am căutat să ne adapătm repede la starea terenului şi am reuşit să facem asta, după care, însă, pe o greşeală în lanţ am primit primul gol, iar CFR-ul a reintrat în joc. Am încercat, la pauză, să-i liniştesc pe băieţi, pentru că erau un pic trişti atâta vreme cât au condus cu 2-0 şi au intrat cu 2-2 la vestiare, le-am zis că meciul porneşte de la 0-0 şi că dacă vom da gol vom câştiga, ceea ce s-a şi întâmplat”.

FC Petrolul Ploieşti – CFR Cluj 3-2 (2-2)

Marcatori: Dore (10), Teixeira (13), Priso (67)/Djokovic (25, 38).
FC Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo Alves (cpt), Benga, Guilherme – Hoban, De Lucas (59 Priso) -.Boudjemaa, Albin (83 Morar), Teixeira (71 Mustivar) – Dore. Antrenor: Cosmin Contra.
CFR: Felgueiras – Velayos, Cadu (cpt), I. Rada, Camora – Muniru, Djokovic – Maah, Gabionetta, Batin – Ogbu. Antrenor: Petre Grigoraş.

Au arbitrat: Alexandru Tudor (Bucureşti) – Ovidiu Artene (Vaslui) şi Mircea Grigoriu (Bucureşti).
Arbitru de rezervă: George Rădulescu (Bucureşti).
Observatori: Aron Huzu (Sibiu, FRF) şi Alexandru Boc (Bucureşti, LPF).

 

http://www.fcpetrolul.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s