Un concern german vrea sa investeasca serios in Prahova.


Un concern german vrea sa investeasca serios in Prahova. Nemtii au pus ochii pe cateva hectare de teren in Tatarani unde ar putea fi construita o fabrica producatoare de masini Audi. Si localitatea Slanic a intrat in vizorul investitorilor, care vor sa dezvolte turismul si sa construiasca hoteluri. Intentiile ar putea deveni realitate la sfarsitul acestei luni cand reprezentantii Consiliului Judetean vor merge in Germania pentru semnarea contractelor.

O delegaţie din cadrul companiei germane Karl, din Bavaria, a vizitat Prahova, din dorința de a găsi oportunități de afaceri. Compania a cărei cifră de afaceri este de un miliard de euro, este interesată de Parcul Industrial Bărcăneşti, de la Tătărani, Complexul Balnear Slănic, dar şi de Parcul Industrial Ciorani. La Tătărani ar putea fi contruită o fabrică de mașini sau componente auto marca Audi.

Tot în parcul industrial Bărcănești ar trebui să fie ridicat și Muzeul Petrolului.

Reprezentanţii companiei germane, specializate în investiţii energetice şi în dezvoltarea parcurilor industriale, şi-au exprimat interesul şi cu privire la dezvoltarea staţiunii Slănic, prin creşterea capacităţii de cazare cu 1.000 de locuri, dar și de parcul industrial Ciorani.

Hotărârea Consiliului Judeţean Prahova privind înfiinţarea Parcului Industrial Bărcăneşti a fost contestată la Prefectură. Prefectul spune, însă, că este perfect legală constituirea acestuia.

Dupa ce nemții au vizitat cele trei zone, ramâne să decidă unde vor începe investițiile și la ce sumă s-ar putea ridica acestea. Consiliul Județean ar trebuie să semneze contractul cu organizatia germană la sfârșitul acestei luni.

http://www.ploiestiri.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s