RATP se pregateste sa scoata din circulatie tramvaiele, inlocuindu-le cu autobuze.


 

vlcsnap-2013-08-21-16h54m42s5Reabilitarea liniilor de tramvai din Ploiesti intarzie din cauza procedurilor de licitatie a lucrarilor. Totusi, municipalitatea se pregateste pentru scoaterea din circulatie a tramvaielor si inlocuirea lor cu autobuze. RATP incearca achizitionarea in cel mai scurt timp a cel putin 15 autobuze care sa intre pe rutele 101 si 102.

Atribuirea lucrarilor de reabilitare si modernizare a cailor de rulare a tramvaielor a intarziat peste asteptari. Procedura greoaie de licitatie si de analizare a ofertelor s-a desfasurat lent, asa ca cel mai devreme la sfarsitul lunii septembrie primaria va incheia contractul cu firmele de constructii selectate. Asa ca este probabil ca lucrarile sa inceapa spre sfarsitul acestui an, asta doar daca vremea va permite acest lucru.

În paralel insa, RATP se pregateste sa scoata din circulatie tramvaiele, inlocuindu-le cu autobuze. Pentru ca mijloacele de transport existente in parcul auto al regiei nu sunt suficiente pentru a prelua calatorii de pe rutele 101 si 102, trebuie cumparate autobuze noi pana la sfarsitul anului. Pentru asta trebuie gasiti, insa, si banii necesari, daca ne gandim ca un singur autobuz cu dotarile cerute de regie costa aproximativ 250.000 de euro. Asta ar insemna pentru RATP un efort financiar de minimum 3.700.000 de euro.

Pentru reabilitarea liniei 102, cu o lungime de 6,9 km, a fost alocată suma de 83,6 milioane de lei, din care 63,1 milioane reprezintă finanţare nerambursabilă. În cazul refacerii liniei de tramvai 101, costurile per kilometru cresc cu aproape 200.000 de euro. Astfel, reabilitarea liniei 101, în lungime de 5,8 km va costa 73,6 milioane de lei.

sursa:ploiestiri.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s