Corina Ungureanu candidează la alegerile europarlamentare


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

” Desi decizia am luat-o de mult, azi, 20 august 2013, o fac publica: am decis sa sa candidez la alegerile pentru Parlamentul European din 2014.
Si am decis sa o fac in nume propriu, ca independenta.
Drept urmare, mi-am inaintat demisia din Partidul Social Democrat.

Nu vreau să insist, aici și acum, asupra motivelor care m-au determinat să optez pentru o candidatură independentă. Voi prezenta pe larg aceste motive în perioada următoare, în cadrul întâlnirilor pe care le voi avea în țară cu cei care doresc să-mi sprijine candidatura. Mizez pe sprijinul tuturor cetățenilor români care gândesc liber și care cred în rolul esențial pe care îl joacă, într-un sistem democratic funcțional, societatea civilă.

Ca fostă sportivă de performanță, am participat la multe competiții europene și mondiale.
Pentru a-mi reprezenta țara la nivelul impus de prestigiul de care se bucură înîntreaga lume școala românească de gimnastică, am petrecut zeci de mii de ore în cantonamente și în sălile de antrenament. Pe aceste zeci de mii de ore de muncă tenace mi-am clădit toate realizările din carieră. Sportul mi-a adus multe satisfacții, dar, înainte de toate, m-a învățat că, în viață, nu poți obține nimic valoros și durabil fără să muncești.

De azi, mă înscriu într-o competiție la finele căreia doresc să reprezint România și interesele cetățenilor români în Parlamentul European. Imi doresc să contribui la integrarea sportului în celelalte politici ale Uniunii Europene și să realizez proiecte prin care să fie puse în valoare rolul social al sportului și incontestabila sa dimensiune economică.

In “Cartea albă privind sportul”, elaborată de Comisia Europeană în anul 2007, se arată că, în anul anterior, sportul a generat o valoare adăugată de peste 400 de miliarde de euro, reprezentând 3,7% din PIB-ul Uniunii și a creat locuri de muncă pentru 15 milioane de persoane, reprezentând 5,4% din forța de muncă a Statelor Membre. Cifrele mai sus menționate vorbesc de la sine, dar, în opinia mea, atât la nivelul UE, cât și, cu precădere, în România, mai sunt multe de făcut pentru accentuarea și valorificarea deplină a rolului pe care sportul îl are îndomenii precum turismul, sănătatea, educația, integrarea socială și cultura.

Cunosc lumea sportului și cred cu sinceritate că îmi pot pune în aplicare proiectele în beneficiul țării mele și al cetățenilorei.

Le mulțumesc de pe acum tuturor acelora care mă vor onora cu încrederea lor.”

A declarat Corina Ungureanu pe pagina sa de facebook:
(https://www.facebook.com/corina.ungureanu.9?fref=ts)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s