Jandarmeria Prahova bâjbâie! Ce s-a întamplat dupa decesul lui Octavian Tatomir,suporterul petrolist care a cazut ieri din tren in timp ce se deplasa cu galeria Petrolului la meciul de Supercupa impotriva Stelei


Un mort. Jandarmeria bâjbâie! Ce s-a întâmplat după decesul suporterului de 35 de ani al Petrolului

Poliţia a sigilat vagonul din care a căzut Octavian T., iar 20 de suporteri au fost duşi pentru a da declaraţii.

Pentru Supercupă, suporterii Petrolului s-au deplasat în număr mare în Capitală. Fie cu maşina, fie cu trenul. Ceea ce trebuia să fie o sărbătoare pentru ploieşteni s-a transformat într-o tragedie. La câteva minute după plecarea spre Bucureşti a ultimului val de suporteri, în trenul în care se aflau aproape 1.000 dintre aceştia, a avut loc un incident în urma căruia Octavian T., un bărbat de 35 de ani, angajat al Regiei Autonome de Transport Prahova ca şofer de troleibuz,  şi-a pierdut viaţa după ce a căzut din tren. Cum s-a produs accidentul? De aici încep poveştile.

Varianta liderilor de galerie
„Ştiţi cum este în tren, atunci când are viteză. El se afla lângă uşa deschisă, era un hop pe calea ferată şi s-a dezechilibrat. A vrut să se ţină de uşă, dar nu a reuşit”, a declarat Bogdan Dinu, unul dintre suporterii ploieşteni aflaţi în tren în momentul decesului. Cum pe magistrala Bucureşti – Ploieşti, recent refăcută, nu se găsesc „hopuri”, acelaşi fan a fost întrebat dacă bărbatul de 35 de ani ar fi consumat băuturi alcoolice. Răspunsul a venit după câteva secunde de tăcere: „Ăăă, nu ştiu. De fapt, nu. Sigur nu”. Apoi a schimbat subiectul: „Trebuia să existe un jandarm la fiecare uşă a vagonului. Nu era niciunul atunci”, a declarat el. Informaţia este confirmată de ceilalţi martori ai incidentului. În plus, a apărut încă un detaliu: bărbatul decedat ar fi căzut din tren după cinci minute în care s-a chinuit să deschidă uşa vagonului, pentru a fuma o ţigară.

Varianta Jandarmeriei
Contactat de ProSport la scurt timp de la decesul suporterului, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei din Ploieşti, Adrian Oancea, a vorbit despre un conflict între suporterii aflaţi în primul vagon, în care a avut loc tragedia: „Nu erau jandarmi acolo, nu ştiu de ce. Oricum, nu era treaba noastră să ne implicăm dacă începea vreo bătaie. A existat o altercaţie între fani în urma căreia unul dintre ei a căzut din tren. Atât ştim”. După un sfert de oră, probabil admonestat de vreun superior, acelaşi reprezentant şi-a schimbat radical povestea: „Nu asta am vrut să zic. S-a înţeles greşit. Noi nu avem informaţii că ar fi existat vreun incident între suporteri. Nu aveam de unde să aflăm asta, că nu era niciun reprezentat al Jandarmeriei prin zonă. A căzut singur”, a povestit acesta la emisiunile sportive.

Varianta angajaţilor CFR
„Da, confirmăm accidentul. Un bărbat de 35 de ani a fost găsit mort pe şina de tren din apropierea staţiei Crivina. Din câte cunoaştem, a căzut în cap, iar impactul i-a fost fatal”, au declarat pentru ProSport surse din cadrul CFR. Aceleaşi persoane au preferat să încheie subiectul atunci când au fost întrebate de un posibil incident între suporterii aflaţi în tren sau despre consumul de băuturi alcoolice: „Nu ştim nimic. Ni se pare şi nouă ciudat că a căzut de la sine putere în cap, dar nu e treaba noastră. Ne-am făcut datoria şi asta nu intră în jurisdicţia noastră”, au spus ei.

Varianta SMURD-ului
Şeful inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Prahova, colonel Nicolae Popescu, a declarat: „Un bărbat de 35 de ani a căzut din tren. Echipajul SMURD nu a putut decât să constate decesul. L-au găsit în câmp, între localităţile Tinosu şi Crivina, aproape de şina de tren. Nimeni nu a afirmat că suporterii aflaţi în zonă s-ar fi bătut”. Din informaţiile primite, unul dintre fani a rămas la locul accidentului, trenul fiind oprit câteva zeci de minute. Corpul bărbatului decedat va fi dus la IML Ploieşti, iar de anchetă urmează să se ocupe Poliţia Criminalistică Prahova.

Mai multe aici : 

sursa:http://www.prosport.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s